E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 18:26

Lajmet

Bullgaria akuzon Hizbullahun për sulmin e vitit të kaluar

Foto ArkivFoto Arkiv
x
Foto Arkiv
Foto Arkiv
Ministri i Brendshëm i Bullgarisë ka akuzuar grupin militant libanez të Hizbullahut për shpërthimin e bombës në një autobus gjatë korrikut të vitit të kaluar ku u vranë pesë qytetar izraelitë dhe shoferi i autobusit.

Cvetan Cvetanov ka thënë se në sulmin që kishte ndodhur në qytetin turistik të Bullgarisë, Burgas, janë të përfshirë tre persona, njëri prej të cilëve ka pasaportë kanadaze kurse një tjetër australiane. Cvetanov tha se “kanë konstatuar se dy nga sulmuesit janë anëtarë të krahut militant të Hizballahut” dhe ka shtuar se janë gjetur prova të lidhjeve financiare mes dy të dyshuarve dhe Hezbollahut.

Izraeli ka fajësuar Hizbollahun dhe Iranin për sulmin. Ndërkohë që, Irani kishte mohuar akuzat e bëra nga zyrtarë të Izraelit, ndërsa Hizbollah nuk ka bërë asnjë koment lidhur me këtë çështje.

Përzgjedhja Jonë

Priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.