E hënë, janar 26, 2015 Kosova 23:28

Lajmet

Greqia në grevë të përgjithshme më 20 shkurt

Greqi - foto arkiviGreqi - foto arkivi
x
Greqi - foto arkivi
Greqi - foto arkivi
Sindikatat më të mëdha të Greqisë, të cilat përfaqësojnë punonjësit në sektorin privat dhe atë publik, kanë paralajmëruar grevë të përgjithshme më 20 shkurt.

Greva do të zhvillohet në shenjë proteste ndaj politikës së qeverisë dhe pushimeve nga puna.

Javën e kaluar, në Greqi ka nisur një seri grevash në sektorë të ndryshëm, të cilat kundërshtojnë masat e reja të kursimit, të ndërmarra nga qeveria e kryeministrit Antonis Samaras.

Greqia, e stërngarkuar me borxhe, po zbaton politika të ashpra kursimi, për të siguruar ndihmën monetare nga kreditorët ndërkombëtarë dhe, rrjedhimisht, për të shpëtuar nga falimentimi.

VOX

Prishtina

Pritjet e të rinjve për vitin 2015

Në rubrikën tonë të përjavshme VOX, të Radios Evropa e Lirë, kemi marrë mendimet e të rinjve, rreth asaj se çka ata presin nga viti 2015