E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 10:47

Lajmet

Shtyhet fjalimi i presidentit gjeorgjian

Presidenti i Gjerogjisë, Mikheil SaakashviliPresidenti i Gjerogjisë, Mikheil Saakashvili
x
Presidenti i Gjerogjisë, Mikheil Saakashvili
Presidenti i Gjerogjisë, Mikheil Saakashvili
Shumica në parlamentin e Gjeorgjisë kanë votuar për shtyrjen e fjalimit vjetor të Presidentit Mikheil Saakashvili drejtuar ligjvënësve, që ka qenë i planifikuar të mbahet të premten.

Kryetari i parlamentit David Usupashvili u tha gazetarëve të enjten se fjalimi është shtyrë për kohë të pacaktuar për shkak të debateve të vazhdueshme mbi ndryshimet kushtetuese që do të kufizojnë të drejtën presidenciale për të shpërndarë qeverinë pa miratimin parlamentar.

Usupashvili theksoi se një datë e re për fjalimin në parlament mund të jepet vetëm pasi ligjvënësit të arrijnë marrëveshje mbi këtë çështje.

Shumica në parlament është e përfaqësuar nga anëtarët e koalicionit të udhëhequr nga koalicioni “Ëndrra Gjeorgjiane”  i udhëhequr nga  rivali i Saakashvilit,  kryeministri Bidzina Ivanishvili.

Partia Lëvizja e Bashkuar e Kombëtare e Saakashvilit u shëndrrua në një pakicë në parlament pas zgjedhjeve parlamentare të tetorit.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.