E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 01:39

Lajmet

BE: Liderët arritën marrëveshje për buxhetin 7 vjeçar

Presidenti i Francës, Francois Hollande, dhe presidenti i Komisionit Evropian, Jose Manuel Barroso, gjatë takimit të liderëve evropianë në BrukselPresidenti i Francës, Francois Hollande, dhe presidenti i Komisionit Evropian, Jose Manuel Barroso, gjatë takimit të liderëve evropianë në Bruksel
x
Presidenti i Francës, Francois Hollande, dhe presidenti i Komisionit Evropian, Jose Manuel Barroso, gjatë takimit të liderëve evropianë në Bruksel
Presidenti i Francës, Francois Hollande, dhe presidenti i Komisionit Evropian, Jose Manuel Barroso, gjatë takimit të liderëve evropianë në Bruksel
Pas 24 orëve të negociatave, liderët e Bashkimit Evropian sot kanë arritur marrëveshje për buxhetin prej 960 miliardë eurosh, për periudhën 2014 – 2020.

Në mesazhin e tij në rrjetin Twitter, presidenti i BE-së, Herman Van Rompuy, tha se “marrëveshja është arritur” dhe shpjegoi se Këshilli Evropian është pajtuar për buxhet, i cili zyrtarisht është i njohur si korniza financiare shumëvjeçare “për pjesën tjetër të dekadës”.

Raportohet se ky është shkurtimi i parë buxhetor në historinë e Bashkimit Evropian, pasi shuma e miratuar është për 12 miliardë euro më e vogël se ajo që ishte propozuar në samitin e nëntorit të vitit të kaluar.

Janë zvogëluar dukshëm fondet për projektet ndërkufitare dhe adminsitratë.

Tash marrëveshja duhet përfundimisht të miratohet në Parlamentin Evropian.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.