E dielë, janar 25, 2015 Kosova 04:48

Lajmet

Misionet ndërkombëtare “të mbrojnë serbët në Kosovë”

Presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikolliq - foto arkiviPresidenti i Serbisë, Tomisllav Nikolliq - foto arkivi
x
Presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikolliq - foto arkivi
Presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikolliq - foto arkivi
Presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikolliq, dhe patriarku serb, Irinej, kanë thënë se misionet ndërkombëtare, të pranishme në Kosovë “me pajtimin e Serbisë”, janë të obliguara që të mbrojnë të drejtat e qytetarëve dhe objektet fetare atje.

Sipas mediave serbe, Nikolliq dhe Irinej kanë shfaqur shqetësimin e tyre në lidhje me sigurinë e qytetarëve serbë dhe të kishave ortodokse në Kosovë, sidomos pas indicenteve të fundit në Manastirin e Deçanit.

Nikolliq dhe Irinej janë takuar në kuadër të kontakteve të rregullta me njëri-tjetrin.

VOX

Prishtina

Pritjet e të rinjve për vitin 2015

Në rubrikën tonë të përjavshme VOX, të Radios Evropa e Lirë, kemi marrë mendimet e të rinjve, rreth asaj se çka ata presin nga viti 2015