E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 13:53

Lajmet

Inspektor të IAEA-së, vizitojnë Iranin

Foto ilustrueseFoto ilustruese
x
Foto ilustruese
Foto ilustruese
Zyrtar të Agjencisë për Mbikqyrje Bërthamore të OKB-së, janë duke mbajtur bisedime me zyrtarë të Iranit në Tehran.

Pak para takimit të së mërkurës, Ministria Jashtme e Iranit sugjeroi se inspektorët mund të lejohen të vizitojnë kampin ushtarak të Parchin-it nëse Irani dhe Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike (IAEA) janë në gjendje të bien dakord mbi një "marrëveshje të plotë" në të cilën do të njiheshin të drejtat bërthamore të Iranit.

IAEA ka thënë se beson se në Parchin kanë ndodhur aktivitete relevante për zhvillimin e mundshëm të armëve bërthamore. Irani mohon se është duke bërë çfardo lloji të përpjekjeve të krijimit të armëve bërthamore.

Shefi i inspektorëve të IAEA-së Herman Nackaerts, u zotua se “agjencia do të punojë shumë” për të zgjidhur dallimet e saj me Iranin në lidhje me mbikëqyrjen e programit bërthamor të Teheranit.

Vizita IAEA-së, vije para 16 shkurtit, datës kur pritet të fillojnë bisedimet midis gjashtë fuqive botërore dhe Iranit që do të mbahen në Kazakistan.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.