E dielë, maj 24, 2015 Kosova 19:16

Lajmet

Bie çatia e Çernobilit

Pamje nga centrali i Çernobilit, 13 shkurt 2013.Pamje nga centrali i Çernobilit, 13 shkurt 2013.
x
Pamje nga centrali i Çernobilit, 13 shkurt 2013.
Pamje nga centrali i Çernobilit, 13 shkurt 2013.
Autoritetet ukrainase kanë bërë të ditur se çatia e një seksioni të uzinës bërthamore në Çernobil ka rënë si pasojë e peshës së rëndë të dëborës.

Çatia është ndërtuar pas shpërthimit të vitit 1986 në këtë uzinë, por nuk është pjesë e strukturës së ndërtuar për të ndaluar materialin radioaktiv pas aksidentit.

Agjencia për Emergjenca e Ukrainës ka thënë se nuk ka të lënduar dhe as rritje të rrezatimit nga centrali.

Punonjësit kanë nisur pastrimin e mbeturinave dhe heqjen e borës.

Përzgjedhja Jonë

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.