E hënë, nëntor 30, 2015 Kosova 10:48

Lajmet

Papa: Dorëheqja “në të mirë të Kishës”

Papa Benedicti XVIPapa Benedicti XVI
x
Papa Benedicti XVI
Papa Benedicti XVI
Papa Benedicti XVI ka bërë paraqitjen e parë publike, prejse ka njoftuar se do të japë dorëheqje.

Duke folur para një audience në Vatikan, ai ka thënë se dorëheqja “është në të mirë të Kishës”.

“Jam i vetëdijshëm për rëndësinë e vendimit, por edhe për zvogëlimin e forcës sime shpirtërore dhe fizike”, ka thënë Papa.

Benedicti XVI do të heqë dorë nga detyrat e Papatit më 28 shkurt.

Kjo është dorëheqja e parë e një pape në gati 600 vjet.

Papa i ri duhet të zgjidhet deri në fund të muajit mars.