E dielë, maj 24, 2015 Kosova 05:05

Lajmet

Ilaqet e kuajve, mund të kenë hyrë në zinxhirin njerëzor të ushqimit

Një thertore në Britani të Madhe ku dyshohet se janë therur kuajtNjë thertore në Britani të Madhe ku dyshohet se janë therur kuajt
x
Një thertore në Britani të Madhe ku dyshohet se janë therur kuajt
Një thertore në Britani të Madhe ku dyshohet se janë therur kuajt
Rregullatori i ushqimit të Britanisë së Madhe thotë që mishi i kalit i cili ka përmbajtur gjurmë të një ilaçi të veterinarisë i ishte shitur konsumatorëve që shkakton efekte anësore tek njerëzit.

Agjencia për Standardet e Ushqimit ka thënë të enjten se kanë gjetur gjurmët e qetësuesit të quajtur phenylbutazone, që më shumë njihet si bute, në 8 prej 206 mishrave të therur të kuajve.

Sipas kësaj agjencie, gjashtë prej tyre ishin shitur në Francë dhe ekziston mundësia që ushqimi të ketë depërtuar deri tek dyqanet e ushqimeve. Ekspertët theksojnë se qetësuesi bute mund të shkaktojë çrregullime në gjak tek njerëzit, por në doza shumë të mëdha sesa që një person mund të gëlltit nga ngrënia e mishit të kalit. Z

hvillimet e së enjtes për këtë çështje pasuan pasi që mishi i kalit i etiketuar si mish i lopës ishte gjetur në produktet e mishrave të ngrirë në disa shtetet të BE-së.

Atje ka pas deklarime për një komplot ndërkombëtar për të zëvendësuar mishin e kalit në mënyrë që të shitej më shtrenjtë mishi i lopës.

Përzgjedhja Jonë

Priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.