E hënë, maj 25, 2015 Kosova 15:25

Lajmet

FIFA kërkon ndihmën e qeverive mbi kurdisjet

Logo e FIFA-s në ZVicërLogo e FIFA-s në ZVicër
x
Logo e FIFA-s në ZVicër
Logo e FIFA-s në ZVicër
Kreu për sigurinë në FIFA tërhoqi verejtjen se lufta kundër kurdisjes së ndeshjeve nuk do të jetë e plotë pa mbështetjen e qeverive në të gjithë botën.

Siç raporton AP, Ralf Mutschke shpreson se biznesmeni i Singaporit, që akuzohet se ka udhëhequr një ndërmarrje kriminale, që ka bërë miliona nga bastet për lojërat e kurdisura italiane, do të sillet para drejtësisë me ndihmën e autoriteteve të Singaporit.

Duke folur në një konferencë në Malajzi, të  bashkë-organizuar nga Interpoli dhe Konfederata Aziatike e Futbollit, Mutschke-s tha se gjyqtarët dhe lojtarët po ndalohen përjetë nga pjesëmarrja në ndeshje, derisa kreu i mashtrimit po ecën i lirë si pasojë e të metave ligjore.

Autoritetet policore të BE-së kanë bërë më dije më herët se bandat e organizuara të krimit kanë kurdisur ose janë përpjekur të kurdisin qindra ndeshje të futbollit në mbarë botën në vitet e fundit.

Europol tha se hetimi 8-mujor ka zbuluar 380 ndeshje të dyshimta në Evropë si dhe 300 ndeshje të diskutueshme jashtë kontinentit, kryesisht në Afrikë, Azi dhe Amerikën Jugore dhe Qendrore.

Përzgjedhja Jonë

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.