E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 18:25

Lajmet

Hiqen nga tregu kosovar disa lloje të qumështit të kontaminuar

IlustrimIlustrim
x
Ilustrim
Ilustrim
Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë se Kosovës ka hequr nga tregu disa lloje të qumështit që kanë rezultuar pozitiv në Aflatoksin, njofton përmes një komunikate për media kjo agjenci.

“Këto produkte janë duke u hequr nga tregu nga Inspektorët Veterinarë të AUV-së dhe nga importuesit të cilët përmes pikave të tyre të shitjes janë urdhëruar që t’i heqin nga shitja deri në marrjen e super analizës e cila vërteton rezultatin e parë ku në bazë të saj do të vendoset për kthim eventual ne treg apo për asgjësim”, thuhet në njoftim.

Në njoftim, luten qytetarët që llojet e produkteve  sipas brendit,  përqindjes së yndyrës, llojit të paketimit, serisë se prodhimit vendit të origjinës, të preznatuara më poshtë, të mos blihen apo konsumuhen.

1 . Qumësht   “ MEGGLE “   3.2% me date te skadencës 23.06.2013 me origjinë nga Bosnja dhe Hercegovina;
 
2.  Qumësht “  Fast “   3.5%  me date skadence 03.06.2013 me origjinë nga Shqipëria;

3. Qumësht “  Primalat” , 3.8%, data e skadences 05.08.2013 , me origjinë nga Shqipëria; qumësht Primalat 1.5% ds. 10.03.2013, qumësht Primalat  1.6% data sk. 04.04.2013 si dhe qumështi Primalat  3.5 te dt. Skadences 01.08.2013;

4. Qumësht  ZOTT 3.5 %  me datë skadence 10.06.2013 me origjinë  nga Bosnja, të cilat kanë qenë me datë skadence të ndryshme si : 10.06.2013, 25.06.2013 20.05.2013, si dhe qumësht me 0.5% yndyrë me dt. Skadence 05.07.2013 dhe qumësht 2.8% me date skadence 05.07.2013;

5. Qumështi Dukat 2.8% yndyrë me datë skadence 12.05.2013 dhe qumështi Dukat për kafe të gjitha seritë.


Në komunikatë, thuhet se qumështi i këtyre brendeve, por që nuk përputhet me të dhënat e lartëshënuara, është i sigurt për konsum.

Përzgjedhja Jonë

Priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.