E dielë, maj 24, 2015 Kosova 11:04

Lajmet

Zyra e Regjistrimit në SHBA heq termin “zezak”

IlustrimIlustrim
x
Ilustrim
Ilustrim
Pas më shumë se një shekulli, Byroja e Regjistrimit në Shtetet e Bashkuara ka hequr nga përdorimi fjalën “zezak”, e cila është përdorur për përshkrimin e amerikanëve me ngjyrë në anketa.

Në vend të saj, formularët e regjistrimit do të përdorin mbiemrat “të zezë” ose “afrikano-amerikanë”.

Byroja ka bërë të ditur se ndryshimi do të hyjë në fuqi vitin e ardhshëm. 

Termi “zezak” është përdorur për herë të parë në regjistrimin e vitit 1900.

Përzgjedhja Jonë

Priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.