Si të dëgjoni

Radio Evropa e Lirë transmeton në 28 gjuhë. Shumica e programeve tona janë në dispozicion në frekuencat FM dhe në valë të mesme të stacioneve të radiove lokale në vendet ku ne transmetojmë. Nëse nuk mund t’i dëgjoni programet në internet, ju lutem lexoni dokumentin tonë për ndihmë teknike.


E martë, dhjetor 01, 2015 Kosova 04:53

Metroja në Londër mbush 150 vjet

Postuar më 08.01.2013


Më 9 janar 1863, u vendos linja e parë hekurudhore nëntokësore ndërmjet stacioneve Paddington dhe Farrngdon të Londrës, në kuadër të “Metropolitan Railëay”. Brenda pak muajsh, sistemi nëntokësor bartte 26,000 udhëtarë në ditë. Numri i këtyre udhëtarëve që shfrytëzojnë metronë sot arrin në 3.5 milionë. Metroja që njihet edhe si “The Tube” tani ka 270 stacione dhe mbulon 401 kilimetra linjë hekurudhore, 45 për qind e së cilës është nëntokë.

1

Shenja ikonike e metrosë në Londër