Ndërlidhjet

STRASBURG


"Pavarësisht ndryshimeve që kanë ndodhur në Beograd, që nga rënia e regjimit të Millosheviqit, ende janë të pranishme fantazmat për Serbinë e Madhe, ndërsa mungesa e realizmit dominon qëndrimin e Beogradit ndaj Kosovës", tha kryeministri i Shqipërisë Sali Berisha para Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës.
"Besojë se pavarësia e Kosovës do të kontribuonte për stabilitetin në Serbi dhe do të margjinalizonte forcat radikale të saj" tha Berisha.
"Për shkak të mungesës së realizmit, marrëveshja ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit është e paarritshme, ndërsa marrëveshja e imponuar do të ishte zgjidhja e vetme për çështjen e Kosovës".
XS
SM
MD
LG