Ndërlidhjet

STOKHOLM


Amerikani Edmund S. Phelps e ka fituar Çmimin Nobel për ekonomi.
Profesori 73 vjeçar nga Universiteti Columbia u shpërblye për punën e tij, me të cilën ka dëshmuar se inflacioni i ulët në kohën e sotme, mund të çojë në rritjen e inflacionit në të ardhmen.
Sivjet të gjitha çmimet Nobel i fituan amerikanët, ndërsa kanë mbetur të ndahen edhe Çmimet për Letërsi dhe Paqe.
XS
SM
MD
LG