Ndërlidhjet

GJENEVË/LONDËR


Nënsekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara për Çështjet Humanitare, Jan Egeland tha se "dhuna sektariane, militantët e armatosur dhe grupe të të vrarëve, kanë krijuar në Irak situatën që duket të jetë totalisht jashtë kontrollit".
Ndërkohë, ekspertë amerikanë dhe irakienë të shëndetësisë kanë llogaritur se rreth 655 mijë irakienë kanë vdekur që nga invadimi i Irakut dhe dhuna që ka pasuar pas marsit të vitit 2003.
XS
SM
MD
LG