Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Zyrtarë të pesë vendeve anëtare të përhershme të Këshillit të Sigurimit, SHBA-të, Franca, Rusia, Kina dhe Britania si dhe zyrtarë të Gjermanisë, kanë diskutuar rreth programeve bërthamore të Iranit. Zyrtarë amerikanë të Departamentit të Shtetit thanë se janë pajtuar që kjo çështje t'i kalohet Këshillit të Sigurimit për masa ndëshkuese ndaj Iranit, pasi ky i fundit ka dështuar në ndalimin e pasurimit të uraniumit. Kjo ndodh, pavarësisht faktit se ekzistojnë dallime rreth masava sanksionuese që do t'i viheshin Teheranit.
XS
SM
MD
LG