Ndërlidhjet

TIRANË


Presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu ka shpjeguar publikisht dy arsyet për mos miratimin e vendimit të Kuvendit për shkarkimin e Prokurorit të Përgjithshëm Theodori Sollaku. Argumentet kryesore sipas tij janë se nuk është konstatuar shkelje e Kushtetutës nga ana e Prokurorit dhe se nuk i takon, sipas Kushtetutës që Kuvendi të ndërhyjë në punën e institucioneve të pavarura.
Presienti Moisiu tha se vendimi është marr pas konsultimit edhe me ekspertë të huaj.
ndërkohë, vendimi i presidentit ka ngjallur reagime të kundërta të forcave politike në Shqipëri.
XS
SM
MD
LG