Ndërlidhjet

UASHINGTON


Popullata e Shteteve të Bashkuara ka arritur sot shifrën 300 milionë.
Mark Mather, është demograf pranë Byrosë së Entitit Statistikor në Uashington.
"Aktualisht, dy të tretat e popullatës janë të bardhë jo-hispanik, më pas vijnë latinët që llogaritet se përbëjnë grupin më të madh prej 13 deri në 14 përqind, dhe pasojnë afrikanët, amerikanët dhe aziatikët. Latinët dhe aziatikët janë grup minoritarë në rritje e sipër, veçanarisht latinët që përbëjnë një grup mjaft të gjërë në SHBA", tha Mather.
Kjo byro vlerëson se mesatarisht në SHBA çdo 7 sekonda lind një amerikan, çdo 13 sekonda një vdes ndërsa çdo 31 sekonda një banor migrantë hyn në territorin e vendit.
XS
SM
MD
LG