Ndërlidhjet

BEOGRAD


Presidenti i Serbisë Boris Tadiq ka tërhequr vërejtjen për vendimet e rrëmbyera për pavarësinë e Kosovës, që mund të dalin nga negociatat për statusin të ndërmjetësuara nga Kombet e Bashkuara.
Në një intervistë për Associated Press, ai ka thënë se pavarësia e Kosovës do të destabilizonte rajonin.
"Pasoja e parë është destabilizimi i Maqedonisë dhe Malit të Zi", të cilat kanë pakica të konsiderueshme shqiptare, ka deklaruar presidenti serb.
"Cilido që mendon se pavarësia e Kosovës do t'i jepte fund procesit, gabohet rëndë" ka thënë Tadiq.
XS
SM
MD
LG