Ndërlidhjet

MEKA


Klerikët shiitë dhe sunitë të Irakut janë dakorduar rreth dokumentit, i cili bën thirrje për t'i dhënë fund dhunës sektare. Deklarata u lëshua mbrëmë në takimin në qytetin e Mekës, që u sponsorizua nga Organizata e Konferencës Islamike.
Disa nga klerikët më të fuqishëm irakianë nuk dërguan përfaqësues, përfshirë Ayatollah Ali al-Sistani dhe kleriku radikal Muqtada al-Sadr. Partia më e madhe sunite e Irakut sot e mbështeti dokumentin.
XS
SM
MD
LG