Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Këshilli i Sigurimit u ka bërë ftesë vendeve anëtare të Kombeve të Bashkuara që t'a parandalojnë dhunën kundër femrave në konfliktet e armatosura dhe të sigurojnë pjesëmarrjen e tyre në procesin e rindërtimit të pas konfliktit. Lidhur me këtë çështje foli edhe Rachel Mayanja, këshilltare e sekretarit të përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara, Kofi Annan:
- Përpjekjet tona kolektive për sigurimin e pjesëmarrjes së barabartë të fermave në konsolidimin e paqes deri tash, në përgjithësi, nuk kanë arritur atë që kërkohej. Gratë vazhdojnë t'i nënshtrohen dhunës ose janë caqe të sulmeve nga palët në klonflikt, tha Rachel Mayanja.
XS
SM
MD
LG