Ndërlidhjet

PRISHTINË


Referendumi kushtetues serb nuk do të ketë efekte lidhur me përcaktimin e statusit të Kosovës, por është për keqardhje që në këtë referendum ka dalë dhe komuniteti serb në Kosovë, vlerësojnë përfaqësuesit politik të institucioneve dhe partive politike në Kosovë. Sipas tyre, referendumi serb, për Kushtetutën e re e cila e parasheh Kosovën si pjesë të Serbisë, paraqet një vazhdimësi të politikës së kaluar të Beogradit ndaj Kosovës, ndonëse besohet se statusi i Kosovës nuk mund të përcaktohet me vendime të njëanshme dhe se ai tashmë ka hyrë në agjendat ndërkombëtare dhe do të përcaktohet, në bazë të vullnetit të shumicës për pavarësi. Zëdhënësi i Ekipit Negociues, Skënder Hyseni tha sot pas takimit të Delegacionit të Kosovës, se është për keqardhje që ka pasur një përgjigje çfarë ka pasur tek komuniteti serb. “Asgjë nuk do të ndikoj në procesin e statusit të Kosovës. Procesi i definimit të statusit të Kosovës është një proces ndërkombëtarë, është nën patronatin e institucioneve më të larta ndërkombëtare dhe asgjë unilaterale në Beograd nuk mund të ketë asnjë ndikim në këtë proces”, tha Hyseni.
XS
SM
MD
LG