Ndërlidhjet

BRATISLLAVË


Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jaap de Hoop Scheffer ka biseduar sot me udhëheqësit e Sllovakisë për zgjerimin e aleancës dhe rolin e NATO-s në Kosovë. Pas takimit me Scheffer, kryeministri Robert Fiko tha se është kundër pavarësisë së Kosovës "si një zgjidhje që nuk do të mund të korigjohet në të ardhmen".
Scheffer ndërkaq tha se aleanca duhet t'i mbajë "dyert e hapura" për politikën e zgjerimit dhe se "zgjidhja e çështjes së Kosovës do të jetë kyçe" për anëtarsimin e mundshëm në NATO të vendeve të Ballkanit perendimor.
XS
SM
MD
LG