Ndërlidhjet

BRUKSEL


Komisioni Evropian sot publikon raportin vjetor për përparimin e vendeve që synojnë anëtarsimin në Bashkimin Evropian.
Për herë të dytë me rradhë, Kosova përfshihet si vend i veçant në raportin e Bashkimit Evropian. Në këtë dokument Kosova thuhet se është ndër sfidat kryesore të BE-së.
"Zgjidhja për statusin duhet të jetë politikisht dhe legalisht e qartë dhe të ofrojë vizion për zhvillimin e ardhshëm të Kosovës. Statusi i Kosovës është sui generis, dhe nuk paraqet precedent ", thuhet në raportin e Komisionit Evropian.
XS
SM
MD
LG