Ndërlidhjet

BRUKSEL


Komisioni Evropian e paralajmëroi Turqinë t'i përshpejtojë reformat politike dhe menjëherë plotësisht t'i hapë portet për anijet e Qipros greke. Komisioneri për Zgjerimin Oli Rehn, tha se Turqia ka bërë progres, por ai është i të kufizuar.
"Në diskutimet publike, mund të fitohet përshtypja se Turqia ngec me reformat. Ky nuk është rasti. Turqia i ka vazhduar reformat politike, ndonëse me ritëm të ngadalësuar në viett e fundit", tha Rehn.
Në raport më tej thuhet se Turqia ka nevojë të bëjë reforma në veçanti në liritë e të shprehurit, dhe disa të drejta të tjera fundamentale.
XS
SM
MD
LG