Ndërlidhjet

BEJRUT


Duket se kriza politike në Liban sot u thellua kur presidenti prosirian, Emil Lahud tha se qeveria e ka humbur legjitimitetin kushtetues, për shkak të dorëheqjes së pesë ministrave prosirianë. Kryeministri Fouad Siniora, që e udhëheq një koalicion antisirian, ka refuzuar ti pranoj dorëheqjet e ministrave. Ministrat në dorëheqje janë anëtarë të lëvizjeve shiite Hezbollah dhe Amal. Këto lëvzije kishin kërkuar që partitë pro-siriane të kenë të drejtën e vetos ndaj legjislaturës.
XS
SM
MD
LG