Ndërlidhjet

UASHINGTON


Senati i Shteteve të Bashkuara miratoi rezolutën me të cilën kërkon që NATO me shpejtësi të lëvizë drejt të pranimit të plotë të Shqipërisë, Kroacisë, Gjeorgjisë dhe Maqedonisë.
Me rezolutën propozohet ndihmë për ngritjen e potencialeve ushtarake të këtyre vendeve në nivelin e kërkuar nga NATO.
Senatori Richard Lugar, kryesues i Komitetit për Marrëdhënie me Jashtë, ka thënë se me anëtarësimin e këtyre vendeve në NATO, do të përfitojnë Evropa dhe Shtetet e Bashkuara, duke zgjëruar ate që ai e cilësoi "zonë e paqes dhe sigurisë".
XS
SM
MD
LG