Ndërlidhjet

ROMË


Qindra gjyqtarë, politikanë dhe përfaqësues të agjencive joqeveritare kanë publikuar një thirrje për qeverinë italiane, që ti shtoj fondet në luftën kundër mafias së ripërtrirë në këtë vend. Kjo thirrje u bë në mbyllje të takimit triditësh në Romë. Organizuesit thonë se mafia aktualisht është futur në aktivitete të reja biznesi, përfshirë menaxhimin e mbeturinave toksike dhe prodhime të dopingut për sportisë. Gjatë disa javëve të fundit, qyteti i Napolit është përfshirë një një spirale të dhunës, e ndërlidhur me konfliktet ndër klanore ndërmjet grupeve mafioze.
XS
SM
MD
LG