Ndërlidhjet

KIJEV


Ukraina sot ka përkujtuar miliona ukrainas që vdiqën nga uria në periudhën 1932 – 33, nën diktatorin sovjetik, Jozef Stalin. Presidenti Viktor Jushçenko ftoi Rusinë dhe vendet e tjera, që vuajtën nën komunizëm, që ti nderojnë viktimat e urisë. Për vite të tëra, Ukraina po kërkon që kjo periudhë e urisë të njihet si gjenocid nga Kombet e Bashkuara.
XS
SM
MD
LG