Ndërlidhjet

TAMPERE


Bashkimi Evropian i ka ndërprerë bisedimet me Turqinë që kishin për qëllim heqjen e bllokadave turke ndaj Qipros.
Pas një takimi me ministrat e Jashtëm të Turqisë dhe Qipros, ministri i Jashtëm finlandez Erkki Tuomioja, tha se një marrëveshje e tillë nuk mund të arrihet. Ai shtoi se "do të ketë pasoja për Turqinë në bisedimet për anëtarsim, dhe se tregëtia, nuk mund të vazhdoj si zakonisht".
Bashkimi Evropian i ka dhënë afat Turqisë deri më 6 dhjetor t'i hap portet detare me Qipron fqinje, në të kundërtën rrezikon bisedimet për anëtarsim në familjen evropiane.
XS
SM
MD
LG