Ndërlidhjet

ANKARA


Papa Benedikti XVI është rrugë për në Turqi, në vizitën e parë të një vendi mysliman. Por vërejtjet e tij në shtator për ndërlidhjen e Islamit me dhunën, si dhe kundërshtimet e mëhershme për anëtarësimin e Turqisë në Bashkimin Evropian, kanë shkaktuar protesta të turqve të zemëruar.
Para nisjes nga Roma, Papa shfaqi shpresën se ky udhëtim do të jetë një mundësi për pajtim dhe dialog ndërmjet Myslimanëve dhe të Krishterëve.
XS
SM
MD
LG