Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti i Shteteve të Bashkuara George Bush është zotuar të miratojë një strategji të re për Irakun.
Megjithatë, pas takimit që pati me kryeministrin britanik Tony Blair në Uashington, Bush tha se Kongresi nuk do t'i pranoj të gjitha rekomandimet e raportit të Grupit Studiues për Irakun.
"Besoj se kemi nevojë për qasje të re. Dhe për këtë i kam dhënë për detyrë Pentagonit ta analizoj rrugën përpara. Kjo njëherësh është arsyeja pse kryeministri Blair është këtu, pra për t'i diskutuar së bashku mënyrat se si të arrihet qëllimi ynë i përbashkët, që ka të bëjë me një Irak i cili do ta qeverisë vetën, të qëndrojë i fuqishëm, ta mbrojë vetën dhe natyrisht të bëhet një aleat në luftën kundër terrorizmit", tha Bush.
XS
SM
MD
LG