Ndërlidhjet

PODGORICË


Mali i Zi ka kërkuar nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë që të përjashtohet nga rasti i gjenocidit, në të cilin është akuzuar si pjesë e unionit me Serbinë.
Rasti u soll para tribunalit nga Bosnjë-Hercegovina, e cila kërkon kompenzim për humbjen e jetëve dhe pronave gjatë luftës së viteve 1992-1995.
XS
SM
MD
LG