Ndërlidhjet

PRAGË


Grupi Ndërkombëtar i Krizave paralajmëroi se Iraku po ballafaqohet me "shpërbërje të plotë, dhe rrezik që shteti të zhytet në kaos ". Në raportin e ri, grupi me seli në Bruksel, fton Shtetet e Bashkuara për ndryshime radikale në strategjinë e tyre me qëllim të përfundimit të kësaj krize. Raporti e kritikon insistimin e Shteteve të Bashkuara për ta përkrahur koalicionin qeverisës të kryeministrit Nuri al-Maliki.
Raporti poashtu i bënë thirrje komunitetit ndërkombëtar të hapë bisedime me të gjitha partitë në Irak.
XS
SM
MD
LG