Ndërlidhjet

TRIPOLI


Një gjykatë në Libi i ka dënuar sot me vdekje një mjek palestinez dhe 5 infermiere bullgare për akuzat se kanë infektuar qindra fëmijë me virusin HIV në një spital të Libisë.
Këtë vendim, e dënoi sot edhe sekretarja amerikane e shtetit Kondoliza Rajs.
"Ne jemi të shqetësuar, dhe këta infermierë duhet të lejohen të shkojnë në shtëpitë e tyre sa më parë të jetë e mundur. Këta njerëz meritojnë të shkojnë në shtëpitë e tyre dhe vërtetë e them se jemi të shqetësuar me shpalljen e këtij vendimi", tha Rajs.
Vendimin e gjykatës për denim me vdekje e ka dënuar edhe Komisioni Evropian.
XS
SM
MD
LG