Ndërlidhjet

PRISHTINË


Në mungesë të kuorumit, Kuvendi i Kosovës i ka ndërprerë edhe sot punimet. Ndërprerja e punimeve erdhi ndërsa legjislativi kosovar po shqyrtonte buxhetin e Kosvës për vitin 2007, të cilin opozita e cilësoi atë si buxhet të varfërisë dhe e braktisi sallën.
"Ne jemi të vetdijshëm se ky buxhet nuk i plotëson as përafërsisht nevojat e qytetarëve të Kosovës", tha Alush Gashi shef i grupit parlamentarë të LDK-së, për të shtuar se "pavarësisht kësaj, gjendja nuk mund të ndryshohet dhe se buxheti duhet të miratohet".
Edhe ndërprerja e sotme e seancës së Kuvendit u vlerësua se vjen si pasojë e zhvillimeve në LDK dhe ndarjes së saj në dy krahë politik, pasi me largimin e opozitës, koalicioni nuk arriti të sigurojë shumicën e domosdoshme për të vazhduar seancën.
XS
SM
MD
LG