Ndërlidhjet

BRUKSEL


Ish kryeadministratori i Kosovës, Bernard Kushner ka thënë se do të duhet më shumë kohë se sa që është planifikuar për ta definuar statusin e Kosovës. Ai njëherësh ftoi Bashkimin Evropian për një rol më të gjërë në Kosovë.
"Mendoj se nuk ka zgjidhje tjetër, dhe ne do ta arrijmë atë, një status në mes të autonomisë së gjërë dhe pavarësisë së kontrolluar me trupa", ka thënë Kushner.
"Besoj që Evropa është duke munguar shumë në Kosovë. Bashkimi Evropian do të duhej të ishte më shumë prezent, dhe të përfshihet më tepër në negociata", ka thënë Kushner për të shtuar se "Bashkimi Evropian duhet t'i thotë shumë qartë gjërat për Kosovën".
XS
SM
MD
LG