Ndërlidhjet

PRISHTINË


Ekipi Negociues për statusin ka përcaktuar sot disa prej prioriteteve për fazën e parë të vitit të ardhshëm. Nxjerrja e Kushtetutës së Kosovës, organizimi i zgjedhjeve të lira dhe përcaktimi i simboleve që do të identifikojnë Kosovën si shtet, janë prioritetet kryesore për vitin e ardhshëm dhe fazën pas vendimit për statusin, është vlerësuar sot pas takimit të fundit për këtë vit të Ekipit Negociues. Presidenti Fatmir Sejdiu tha se me ekipin e unitetit janë pajtuar që Kosova duhet të ketë një bazë ligjore e kushtetuese të gatshme për të filluar me zbatimin e statusit, i cili sipas tij, pas propozimit të Ahtisarit brenda dy-tre muajve do të kalojë në Këshillin e Sigurimit. Në takimin e fundit për këtë vit, Sejdiu tha se ekipi negociues është pajtuar për hapat e Kosovës në vijim dhe në pritje të vendimit për statusin e Kosovës.
Po sot, Qeveria e Kosovës mbajti takimin e fundit për këtë vit, i cili ishte i pari i hapur për mediat, në të cilin kryeministri Agim Çeku ka prezantuar të arriturat e ekzekutivit gjatë vitit 2006.
"Viti 2006 ka qenë vit i pritjeve, vit i sfidave dhe testeve", tha Çeku, për të shtuar se "për vitin e ardhshëm, prioriteti kryesor i Qeverisë dhe i gjitha institucioneve tjera do të jetë jetësimi i pavarësisë së Kosovës".
XS
SM
MD
LG