Ndërlidhjet

BAGDAD


Ish udhëheqësi irakian Saddam Hussein tha se do ta flijojë veten, dhe ftoi popullin irakian të bashkohet kundër armikut.
Në një letër nga burgu, Hussein ka thënë se Zoti do ta dërgojë atë në mesin e 'njerëzve të vërtetë dhe martirëve'.
Ndërkaq kryetari i gjykatës së apelit Aref Abdyl al-Shahin, tha se ish diktatori Hussein do të përballet me dënimin me vdekje brenda 30 ditësh.
"Ne e kemi kryer detyrën tonë. Tash duhet të fillojnë të zbatohen procedurat, dhe sipas ligjit, dënimi duhet të kryhet brenda 30 ditësh", tha Shahin.
Ndërkohë, partia Ba'athe, e ish diktatorit, që tashmë është shpërbërë, ka kërcënuar se do të hakmerret ndaj interesave amerikane në çdo vend, nëse lideri i tyre ekzekutohet.
XS
SM
MD
LG