Ndërlidhjet

MEKA


Autoritetet e Arabisë Saudite thonë se haxhillëku i sivjemë po rrjedh qetë dhe sipas planit.
Rreth 2 milionë myslimanë ndodhen në Mekë, ndërsa janë angazhuar edhe mijëra forca të sigurisë.
Sot në ditën e dytë, pelegrinët i kryen lutjet në malin Arafat, që konsiderohet si pjesa më e rëndësishme haxhillëkut.
"Kjo na kujton ditën e gjykimit, veçanarisht kur shohim se gjithë bota arabe po qëndron këtu bashkë sikur të ishim një, ngase pavarësisht, ngjyrës së lëkurës sonë, të gjithë jemi të veshur njejtë dhe nuk ka dallime mes nesh", tha një pelegrin nga Egjipti.
XS
SM
MD
LG