Ndërlidhjet

AMSTERDAM


Evropianët në mesditën e sotme mbajtën 3 minuta heshtjeje për të nderuar viktimat e cunamit.
Këmbanat e kishave në Bruksel shënuan periudhën e heshtjes.
Ndërtesat e Bashkimit Evropian kanë ngrituj flamujt në gjysmështizë, ndërsa radiotelevizionet kanë emetuar muzikë klasike.
Papa John Pali i Dytë i është bashkur ditës së zisë për viktimat duke u lutur për të vdekurit dhe miliona të tjerë që mbiejtuan cunamin.
Edhe Shqipëria ka nderuar viktimat me tre minuta heshtjeje dhe ka ulur flamujt në gjysmështizë. Shqipëria do të kontribuojë edhe me ndihma konkrete për të mbijetuarit. Sipas organizatës "Mjaft", shumë mjekë kanë shprehur dëshirën që të shkojnë vullnetarisht për të ndihmuar me ndihmë mjekësore të mbijetuarit në vendet aziatike.
XS
SM
MD
LG