Ndërlidhjet

DARMSTADT\GJERMANI


Në fotografitë e para nga, hëna e Saturnit Titani, shihen materie të lëngëta dhe blloqe të akullit.
Kreu i ekipit eksplorues planetar Gerhard Schwehm, tha se atmosfera e Titanit besohet të jetë e ngjashme me atë të Tokës, dhe mund të japë përgjigje për lindjen e jetës në planetin tonë.
"Titani është objekt shumë i rëndësishëm për sistemin tonë diellor. Është hëna e vetme në sistemin diellor që ka atmosferë të dendur, madje më të dendur se ajo e Tokës. Për ne, atmosfera e Titanit është model për atmosferën e Tokës para 4 miliardë vjetëve, përpara se të paraqitej jeta në Tokë", tha Schwehm.
Sonda Huygens, e cila në Saturn u bart me anijen kozmike Cassini, është projekt i përbashkët i agjencive kozmike evropiane, italiane dhe amerikane.
XS
SM
MD
LG