Ndërlidhjet

FORT HUD, TEKSAS


Një Gjykatë ushtarake e Shteteve të Bashkuara ka dënuar me 10 vjet burgim pjesëtarin e ushtrisë amerikane, Charls Graner për rolin e tij në akuzim dhe keqtrajtimin seksual të të burgosurve në burgun Abu Ghraib në Irak. Nëna e ushtarit të dënuar, Irma Graner mbrëmë vonë u tha reporterëve se i biri i saj ishte dënuar për shkak se kishte zbatuar urdhërat e oficerëve më të lartë, që ispas saj, tash për tash po i shmangen përgjegjësisë. Në këtë aspekt, Irma Graner tha:

- Ai i mori 10 vjet burgim për diçka që i është thënë të bëjë.
XS
SM
MD
LG