Ndërlidhjet

Sa janë të fuqishme ushtritë e Izraelit dhe Iranit?

Sa janë të fuqishme ushtritë e Izraelit dhe Iranit?

Izraeli dhe Irani janë fuqi të mëdha ushtarake në rajon. Ushtria e Izraelit është më e vogël në numra, mirëpo ka teknologji më të avancuar dhe është e pajisur më mirë. Irani ka superioritet në shifra, mirëpo forcat e tij të armatosura varen nga një teknologji e vjetërsuar kur bëhet fjalë për disa lloje avionësh apo pajisjesh të blinduara.

IZRAEL

IRAN

19.2

miliardë dollarë

7.4

miliardë dollarë

Buxheti ushtarak

(në dollarë, më 2023)

169.500

610.000

Personel aktiv

400

1.513

Tanke

790

1.250

Autoblinda

530

6.798+

Artileri

Helikopterë sulmues

46

50

64+

410

Sisteme raketore tokë-ajër

Aeroplanë luftarakë

340

288

5

1

Nëndetëse sulmuese

51

70

Anije patrulluese/

bregdetare

8

2

Satelitë

IZRAEL

IRAN

19.2

miliardë dollarë

7.4

miliardë dollarë

Buxheti ushtarak

(në dollarë, më 2023)

169.500

610.000

Personel aktiv

400

1.513

Tanke

790

1.250

Autoblinda

530

6.798+

Artileri

46

50

Helikopterë sulmues

64+

410

Sisteme raketore tokë-ajër

340

288

Aeroplanë luftarakë

5

1

Nëndetëse sulmuese

51

70

Anije patrulluese/

bregdetare

8

2

Satelitë

IZRAEL

IRAN

19.2

miliardë dollarë

7.4

miliardë dollarë

Buxheti ushtarak

(në dollarë, më 2023)

169.500

610.000

Personel aktiv

400

1.513

Tanke

Autoblinda

790

1.250

530

6.798+

Artileri

46

50

Helikopterë sulmues

64+

410

Sisteme raketore tokë-ajër

340

288

Aeroplanë luftarakë

5

1

Nëndetëse sulmuese

51

Anije patru-

lluese/bregdetare

70

8

2

Satelitë

XS
SM
MD
LG