Ndërlidhjet

BRUKSEL


Nëse parlamenti i Irakut që do dalë nga zgjedhjet e 30 janarit nuk do ketë përfaqësues të popullsisë sunite atëherë kjo do të jetë katastrofë, ka deklaruar shefi i diplomacisë evropiane, Javier Solana.
"Nuk mendoj se Iraku do të jetë i qëndrueshëm nëse popullsisa sunite nuk do të marrë pjesë në procesin politik. Nëse ata nuk marrin pjesë në këto zgjedhje ne të gjithë duhet të mundësojmë që ata të marrin pjesë në procesin e hartimit të kushtetutës dhe procesin zgjedhor pas hartimit të kushtetutës", tha Solana.
XS
SM
MD
LG