Ndërlidhjet

LONDËR


Udhëheqësit botërorë do mblidhen në Poloni për të shënuar 60-vjetorin e çlirimit nga nazistët të kampit të përqëndrimit Aushvitz. Ky ka qenë kampi më madh, ku nazistët kanë ekzekutuar masivisht hebrejtë nën pretekstin se janë "poopull inferior". Në këtë kamp llogariten të jenë ekzekutuar deri në 1.5 milionë njerëz, nga të cilët së paku 1 milionë kanë qenë hebrejë.
Barrakat e kampit janë ruajtur dhe janë pjesë e memorialit të ngritur me këtë rast.
XS
SM
MD
LG