Ndërlidhjet

BEOGRAD


Ministri i Jashtëm i Serbisë, Vuk Drashkoviq, tha se statusi përfundimtar i Kosovës duhet të zgjidhet sipas formulës: më shumë se autonomi, por më pak se pavarësi.
"Statusi final i Kosovës duhet të paraqesë jetë e pajtim ndërmjet serbëve dhe shqiptarëve, zgjidhje që do të përmbushë të drejtat e të dy palëve" tha Drashkoviq pas takimit në Beograd me kryesuesen e delegacionit të Parlamentit Evropian, Doris Pack. Ai tha se në takim ka paraqitur planin, sipas të cilit Kosova duhet të jetë në njëfarë qeverisjeje të Bashkimit Evropian.
XS
SM
MD
LG