Ndërlidhjet

NJU JORK


Autoritetet e Sudanit dhe milicia e afërt me qeverinë kanë kryer vrasje masive dhe në mënyrë sistematike kanë keqtrajtuar afrikanët etnikë në rajonin perëndimor të Darfurit, thuhet në raportin e komisionit të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara. Komisioni ka thënë se, megjithatë, nuk është konkluduar se qeveria e Sudanit ka bërë gjenocid. Vitin e kaluar zyrtarë të Shteteve të Bashkuara kanë thënë se në Darfur kishte ndodhur gjenocid.
XS
SM
MD
LG