Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës së Kombeve të Bashkuara Kofi Anan inkurajoi Këshillin e Sigurimit që të veprojë menjëherë për abuzimet me civilët në rajonin Darfur të Sudanit. Ai tha se Këshilli do të duhej të diskutonte edhe për sanksionet eventuale. Komisioni i OKB-së vërtetoi se qeveria e Sudanit dhe militantët, sipas të drejtës ndërkombëtare, janë përgjegjës për krimet, por jo edhe për gjenocid. Sudani tha se raporti i OKB-së ishte tendencioz.
XS
SM
MD
LG